DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

A házi gyógymódok velünk élő hagyományai

A növények gyógyító erejét az emberiség már évezredek óta ismeri és alkalmazza. Ugyan a mai modern világunkban számtalan vegyészeti úton előállított gyógyszer és készítmény is kapható, mégsem lenne szabad teljesen megfeledkezni a természet adta lehetőségekről. Kisebb és nagyobb problémák esetén is érdemes először a hagyományos, növényi alapú gyógymódok között keresgélni.

Az emberek régen is ugyan úgy szenvedtek fejfájástól, refluxtól, bőrpanaszoktól és még hosszasan lehetne sorolni. A gyógynövények évszázadok alatt kitapasztalt elkészítési és adagolási módjai hatásos és kíméletes úton hoznak javulást. Szinte minden panaszra van gyógymód. Létezik gyógytea termékenységre, felfázásra, légúti panaszokra. Akadnak tinktúrák fertőtlenítésre és sebgyógyulásra, kenőcsök érzékeny bőrre vagy speciális immunerősítő kúrák is.

Habár az otthon is könnyen elkészíthető szerek hatása lassabban érvényesül a gyógyszerekéhez képest, a natúr megoldások örökké mellékhatás mentes, gyengéd alternatívák maradnak.