DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

A tudásalapú társadalom létrehozása az egyik legjobb befektetés

A tanulás az egyik legjobb befektetés lehet az életünkben. Feltéve, ha olyan ismereteket szerzünk, aminek valóban hasznát tudjuk venni a szakmánkban, illetve amivel elősegítjük a karrier céljainkat.

Ezért a felsőoktatás, illetve egy szakma kitanulása után sem érdemes abbahagyni a tanulást, hanem célszerű újra és újra beülni az iskolapadba, hogy újat tanuljunk. A gyakorlati tudást persze csak „élesben” lehet megszerezni, de az alapokat képzéseken tudjuk megszerezni.

A felnőttképzés az egyik hatékony módja annak, hogy a közoktatásból kilépve, később is új kompetenciákat szerezzünk és elmélyítsük a tudásunkat a szakterületünkön. Netán egy egészen új területet ismerjünk meg, ami hasznos lehet a karrierünk szempontjából. Ma már ritka, hogy valaki egész életében ugyanazzal foglalkozik, így érdemes felkészülni arra, hogy évek múltán szinte biztosan új dolgokat kell megtanulnunk. A képzések nagyon változatosak, sokféle szakmát, területet ismerhetünk meg. Hasznosságukat mutatja, hogy a felnőttképzések máig nagyon népszerűek.