DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

A Városfejlesztés Zrt. szerepe a hazai fejlesztési gyakorlatok kidolgozásában

A Városfejlesztés Zrt. a településtervezés, településfejlesztés területén kiemelkedő szakmai szereplőnek számít hazánkban: bizonyos fejlesztési gyakorlatot, módszertant a Városfejlesztés szakemberei vezettek be, és terjesztettek el idehaza még az Uniós csatlakozás idején, amelyeket azóta is alkalmaznak.

A szaktudásra nagy szükség van, ugyanis hazánkba is jelentős mértékű Uniós források érkeztek az elmúlt évtizedben, amelyeket településfejlesztésre lehetett fordítani.

A sikeres területfejlesztési célú projektekben a Városfejlesztés Zrt. tehát vitathatatlan szerepet töltött be. Sok esetben a szervezet szakmai támogatásával valósultak meg jelentős hazai fejlesztések. A források megfelelő felhasználásában a települési önkormányzatoknak nagy segítséget jelent a Városfejlesztés Zrt. szakembereinek tapasztalata. Részben pályázati forrásokból újult meg többek között Nagykanizsa, Mosonmagyaróvár illetve Budapest Ferencváros rehabilitációja is részben ilyen forrásoknak köszönhetően indulhatott el.