DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

A Városfejlesztés Zrt. szerepe a hazai településfejlesztési gyakorlatok kidolgozásában

A hazai településfejlesztés sikeréhez jelentős mértékben hozzájárult a Városfejlesztés Zrt. szakmai tevékenysége. A szervezet ugyanis meghatározó szerepet töltött be a ’jó gyakorlatok’  meghonosításában, amelyet követve számos hazai település fejlesztése valósult meg. A szervezet tanácsadói szerepet is betölt: tapasztalatával segíti az önkormányzatokat a fejlesztések sikeres megvalósításában.

A területfejlesztés tanácsadás terén a Városfejlesztés Zrt. megfelelő kompetenciákkal és hitelességgel rendelkezik. Ezt bizonyítja, hogy a szervezet alapozta meg a jó fejlesztési gyakorlatokat, és dolgozta ki azokat a dokumentációkat, amelyek követendő például szolgáltak a későbbi fejlesztésekhez. Ilyen dokumentáció például az integrált településfejlesztési stratégia, amelynek hazai bevezetésében a Városfejlesztés Zrt. meghatározó szerepet vállalt.

A sikeres példák és ’jó gyakorlatok’ nagy segítséget jelentenek az önkormányzatoknak, mert komplex, több évre szóló átfogó fejlesztéseket is sikeresen meg tudnak megvalósítani.