DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Aktuális a kortárs!

Ha irodalomról vagy regényekről van szó, a legtöbb embernek a kötelező olvasmányok, az iskolában unalmasnak tartott klasszikus regények jutnak eszébe. Ugyan ma már az oktatásba is próbálnak frissebb, az adott korosztálynak megfelelő történeteket bevenni, mégis kijelenthetjük, hogy kevesen olvasnak nap mint nap.

Pedig egy könyv nem csak a régi idők letűnt világáról szólhat, az irodalom nem szűnt meg a 20. században. Napjainkban is születnek jobbnál jobb alkotások. A probléma talán az, hogy kevesebbekhez, vagy sokszor csupán az erre érdeklődő közönséghez jutnak el. Szerencsére azért időről időre feltűnik egy vadiúj bestseller vagy sikerkönyv sorozat, ami fontos és jó dolog, mert mutatja, hogy az emberek fogékonyak a kultúrára.

Egy ma élő alkotó általában a jelen történéseire, trendjeire, korszellemre reagál és reflektál, ami a kortársak számára könnyebben fogyasztható. Nem érdemes tehát rögtön idegenkedni a kortárs könyvek láttán, bátran válasszunk olvasnivalót modern íróktól és költőktől!