DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Az alapos felkészülés a siker záloga

Aki épp állást keres, annak óriási nagy öröm, ha a sok beadott jelentkezés, önéletrajz és kísérőlevél elküldése után kap néhány olyan visszajelzést, hogy behívják egy személyes elbeszélgetésre. Ilyenkor azonban még nem ihatunk előre a medve bőrére, nagyon fontos a jó benyomás és a meggyőző fellépés, hogy elnyerjük az áhított állást.

Az állásinterjú felkészülés titka a jól informáltság és a tudatosság. Ha tehetjük, érdeklődjünk a munkaadóról ismerőseinken keresztül, hogy legyen első kézből valós információnk, amivel előnyre tehetünk szert az állásinterjún. A cég weboldalának átböngészése, aktuális sajtókiadványaik és hirdetéseik megismerése is alap. Ezekből megérthetjük a cég kultúráját, üzeneteit és felhozhatjuk az interjú során amit pozitívnak találunk, illetve magunkra nézve kapcsolódási pontnak értékelünk.

A saját szakmai hátterünkre vonatkozó kérdésekre is fel kell készülni, mindig legyen magabiztos válaszunk, ha konkrét példákat kérnek tőlünk ügyfél sikerekre, nehéz helyzetekre vagy épp konfliktusra a főnökünkkel. Összeszedetten és nyugodtan válaszoljunk a kérdésekre, és merjünk kérdezni, hiszen ez is mutatja érdeklődésünket.