DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Egyre többen kedvelik a távoli munkavégzést

Felmérések mutatják, hogy a rugalmas munkavégzés lehetősége ma már egyre inkább preferencia a munkavállalók körében. Kutatások arra mutatnak rá, hogy bizonyos munkavállalók körében egyenesen kizáró okot is jelent, ha nem dolgozhatnak legalább néhány napot irodán kívül. 

Ez azt jelenti, hogy a cég eleshet a tehetséges munkaerő egy részétől, ha nem tudja vagy nem akarja lehetővé tenni a home office-t a munkavállalók számára. Azonban mielőtt belevágnánk, érdemes tisztázni, hogy az átállás a rugalmas munkavégzésre egyáltalán nem csak annyit jelent, hogy fizikailag más helyen végzik el a munkavállalók a feladataikat.

Meg kell felelni bizonyos jogszabályi feltételeknek, magát a szervezetet is fel kell készíteni a rugalmas munkavégzéssel járó változásokra. Megváltozhat e mellett a számonkérés módja, a kommunikáció és a vezetői feladatok is. Mindezek miatt a rugalmas foglalkoztatásra történő átállás körültekintést igényel, ezért távmunka tanácsadás céljából érdemes lehet akár külsős szakértőket bevonni az átállási folyamatba.