DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Gyengéd gyógyítás növényekkel

Az emberek évezredeken át, sőt, sok helyen a mai napig kizárólag természet adta gyógymódokkal erősödnek. Kezdetben az orvoslás kizárólag állati vagy növényi szerekkel zajlott. Ha csupán pár évszázadra tekintünk vissza, a népi gyógyászat alapja is a tapasztalatokon és a természet ismeretén alapult. 

Egy hozzáértő fitoterapeuta a gyógynövényekkel való gyógyítás tudományával foglalkozik. Ismerettel rendelkezik a különféle gyógynövények hatóanyagairól, azok megfelelő alkalmazásáról. Aromaterápia, illóolajok és természetes étrend kiegészítők ismerője. Egy életszemlélet képviselője, mely révén természetes módon segíthetjük önmagunk felépülését, regenerálódását.

Az olyan betegségeknél, melyek nem igényelnek orvosi konzultációt, bátran fordulhatunk ilyen szakemberhez. Szarvas Nikolett természetgyógyász fitoterapeuta a Természetgyógyász a családban könyvsorozat szerzője. Hisz a gyógynövények erejében és abban, hogy a legeredményesebben a hagyományos, növényi alapú szerek járulnak hozzá az egészségünkhöz.