DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Hallottál már a kannabisz olajról?

Talán elsőre meglepőnek tűnhet, de a kannabisz olaj egy teljesen legálisan hozzáférhető olaj, amelynek különféle hatásai ismeretesek. Számos cég gyártja ezt az alapanyagot, amely kender felhasználásával készül.

A hazánkban kapható termékek között találhatunk az EU által minősített, organikus gazdálkodásból származó kenderből készült olajat. Az olaj előállításához a kender növények felső részét dolgozzák fel.  A kender virágokat kézzel szedik le, majd gondosan szárítják és óvatosan kiválogatják. A növények termesztése műtrágya használata nélkül valósul meg, a növényeket nem kezelik sem növényvédő, sem gyomirtó szerekkel, ezért szennyeződésektől mentesek, legalábbis bizonyos gyártók által kínált termékek.

A CBD olaj felhasználása sokrétű, sokféle tünet esetén szokták alkalmazni. Az előállításhoz olyan kender növényeket használnak, amelyek specifikusan a kannabinoidok előállítására alkalmasak. A tökéletes kannabisz olaj előállításához meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a megfelelő kannabiszmag kerül elvetésre.