DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Hasmenés esetén fontos a folyadékpótlás

A téli szezonban egyrészt tombol az influenza, másrészt még mindig nem lehetünk biztosan benne, hogy megússzuk a koronavírus-járványt, ráadásul időről időre felüti fejét a hányós-hasmenéses vírus, ami rengeteg problémát okoz annak, aki elkapja.

Egyrészt a hasmenésen és a hányáson kívül szembe kell néznünk az erőtlenséggel. Fontos tudni, hogy hatásos lehet a gyógynövény hasmenés ellen. Az említetteken kívül még a húsételekkel is nagyon elővigyázatosnak kell lenni. Ezek elkészítése, kezelése és tárolása is odafigyelést igényel, mert sajnos ez is hasmenéshez vezethet. mindezt természetesen nyáron sem lehet megúszni, ugyanis tejet és tojást tartalmazó ételek gyorsan „megromlanak” a nagy melegben. A nagy kedvenc, a fagylalt is veszélyforrás lehet, ha nem megfelelő körülmények (higiéniai előírásoknak megfelelően) között készítik el és tárolják.

A felsorolt esetekben sok folyadékot (vizet) és ásványi anyagot veszít a szervezet. Nagy veszélye van a kiszáradásnak, ezért a folyamatos ”visszapótlásra” kell törekedni!