DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Házipatika őszi megfázásra

„A természet mindent megad nekünk, csak tudni kell, mit fogadunk el tőle.” Szarvas Nikolett Diána természetgyógyász fitoterapeuta meggyőződése, hogy a természetben mindenre megtalálhatjuk a megoldást.

Igaz ez akkor is, amikor éppen az őszi téli megfázásos tüneteket próbáljuk enyhíteni. lyenkor ősszel gyakori a megfázás, amire a fekete bodzavirág a népi gyógyászatban régóta ismert, hatásos gyógynövény. Izzasztóként, illetve láz és meghűlés esetén alkalmazzák, valamint köhögéscsillapító és nem utolsósorban kiváló vizelethajtó.

Érdemes tudni, hogy a bodza tea gyerekeknek is bátran adható 3 éves kortól. A bodzavirágból finom teát készíthetünk, ezért a gyerekek kedvence, főleg ha egy kis mézzel ízesítjük nekik (akácmézzel a legfinomabb). Egy teáskanál szárított levelet 2,5 dl forró vízzel kell leönteni, és lefedve 15 percig hagyjuk állni. Leszűrés után étkezés előtt fél órával már fogyasztható is. Terhesség, szoptatás idején is biztonságosan alkalmazható, de keringési problémák esetén ellenjavallt.