DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Hogyan vegyük fel a küzdelmet a mindennapi stressz ellen?

A stressz az egyik legsúlyosabb egészségkárosító tényező a mai modern világban. Szorítanak a határidők, aggódunk a megélhetésünk miatt, vagy épp a gyermekünk nem úgy teljesít az iskolában, ahogy kellene, és aggódunk a jövőjéért.

A stressz kezelésére szerencsére sokféle technika létezik. Az egyik például az autogén tréning, ami J.H. Schultz nevéhez kötődik. A technika egyszerűen elsajátítható, Dr Bajnai Nóra stresszkezelés pszichológus segítségével megtanulhatjuk az alap technikákat, amivel úrrá tudunk lenni a mindennapi életünket megnehezítő stressz felett.

Az autogén tréning a szervezet öngyógyító folyamatait erősíti. Az a lényege, hogy a rendszeresen végzett gyakorlatokkal önmagunkra irányítsuk a figyelmünket, így pszichés és testi-lelki ellazultságot érjünk el. Ebben az állapotban ugyanis elménk befolyásolni tudja testünk ön-regulációs rendszerét, így a stresszoldó hatás mellett, a keringést, szívritmust és légzést is kontrollálja az izomtónus szabályozásán, áthangolásán keresztül. Vagyis az autogén tréning egy nagyon hasznos technika azoknak, akik úgy érzik túl nagy rajtuk a nyomás és szeretnék enyhíteni a mindennapi stressz káros hatásait az életükben.