DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Hol terem a jó munkaerő?

A munkaadók szerint egy jó és megbízható alkalmazott aranyat ér. Azonban az ilyen dolgozókat nagyon nehéz megtalálni és megtartani is. Itt van pár tipp, hogyan lehet felépíteni egy lelkes, motivált dolgozókból álló csapatot.

Azt rögtön érdemes leszögezni, hogy ma már a munkaerőtoborzás egy külön műfaj lett. Amikor az álláskeresők a lehetőségek dömpingjéből válogathatnak, nagyon nem mindegy, milyen a hirdetés szövege. Egy világosan megfogalmazott, megfelelő célközönségnek szóló, csábító hirdetés már fél siker. Utána következhet a jelentkezők kiszűrése, nyilvántartása és az interjúk lebonyolítása. 

Természetesen ez egy hosszú, időt és energiát felemésztő folyamat, amelyre nincs minden munkaadó felkészülve. Ebben az esetben a maximális hatékonyság és gyorsaság érdekében ajánlott elgondolkodni a feladat kiszervezésén. Egy professzionális HR szolgáltató cég, mint például a két évtizedes tapasztalattal rendelkező Jobtain Kft. széleskörű támogatást nyújt a kérdésben. Időt és pénzt spórol a munkaerőt kereső vállalat számára.