DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Így fogok máskor jobban szerepelni az interjún

Legutóbbi interjú részvételem során úgy éreztem, hogy nem voltam elég felkészült, és sajnos tudtak váratlan helyzetbe hozni. Pár gondolatot szedtem össze, hogyan fogok máskor alaposan felkészülni a meghallgatásokra.

A legfontosabb, hogy részletesen utána olvassak az interjúztató cégnek. Az interjú során ugyanis tehetnek fel olyan kérdést, hogy mit tudok eddig róluk, és itt nem feltétlenül elég az, hogy milyen információt kaptam a HR közvetítőtől. Jó benyomást tesz az a jelölt, aki lelkiismeretesen utánanéz a munkaadónak, mert látják, hogy igazán érdekli a pozíció. Ezek az infók ugyanis meghatározzák a motivációt, amiért oda pont jelentkezik valaki. Máskor körbe is fogok kérdezni az ismerőseim között, hogy van-e aki ott dolgozik, vagy korábban dolgozott, mert így értékes háttér információkhoz juthatok első kézből.

További állásinterjú kérdések is felmerülhetnek, amik felkészülést igényelnek: miért épp engem válasszanak, hogyan passzolok a csapatukba, milyen értéket tudok nyújtani nekik? Ezen kívül a legnagyobb szakmai sikeremről való beszámolót is összeszedetten és adatokkal alátámasztva kell tudnom előadni.