DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Izmaink regenerációja érdekében

Sportolóknál különösen fontos egy-egy megterhelő edzés után, hogy hamar visszanyerjék állóképességüket, és újra csúcsformában tudjanak teljesíteni a következő edzésen vagy éppen versenyen. Ennek két oldala van, egyrészt fejben kell a megfelelő technikákkal elősegíteni a koncentrációt és a versenyeredmény szállítását, másrészt fizikailag kell minimalizálni a sérülések és megterhelés hatásait.

Utóbbi kapcsán több eszköze is van a sportolónak, a megfelelő mennyiségű (7-8 óra) pihenés, alvás az egyik kulcs ebben a folyamatban. A vízfogyasztás természetesen itt is nagy jelentőségű, hiszen a méreganyagok kiürítésében ez játszik szerepet. Ha izomfájdalmat, feszülést tapasztal valaki, akkor segítséget nyújt a masszázs, akár egy masszázshenger segítségével, illetve a jegelés, hideg fürdő az adott testrészen.

Mindezek mellett belsőleg is támogathatjuk a szervezetünk felépülését a mikrosérülésekből, hiszen a CBD olaj edzés után enyhíti a fájdalmat, csökkenti a gyulladást a szövetekben, így a minőségi alvást is lehetővé teszi.