DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Ízületeink betegségei

A köznyelvben reumának hívott betegség-együttes tulajdonképpen lefedheti az ízületeket érintő mindenféle fájdalmas gyulladást, kopásos betegséget. A valódi ízületi gyulladás, az arthritis egy lassan kezdődik, általában merevséggel és enyhe fájdalommal, mely az idő előrehaladtával súlyosbodik, és a duzzadt, korlátozottan mozgatható ízületben krónikus fájdalommá válik.  Ez leggyakrabban nőket érint, 40-50 éves kortól. Emellett beszélhetünk még a rheumatoid arthritis-ről, ami viszont autoimmun betegség és sajnos nem gyógyítható.

A reuma kezelése fizikoterápiával és gyógyszerekkel együttesen történik, fontos hogy a beteg aktív maradjon. Az egészséges táplálkozás és bőséges folyadékfogyasztás itt is támogatja a gyógyulást, amit természetes szerekkel is kiegészíthetünk. Ilyenek a gyógynövényes teák és a kender virágának kivonatát tartalmazó CBD termékek. 

Ez erős gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatásáról ismert, de nem okoz hozzászokást és teljesen legális. Ebből is létezik belsőleg szedhető csepp vagy kapszula formátum, és helyileg alkalmazható krém vagy kenőcs.