DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Képzési lehetőségek munka mellett

A felnőttképzés egy igen aktuális témakör napjainkban, nemrég változtak a szabályok és végleg megszűnt a szakképzésben a korábban ismert OKJ rendszer. Aki szeretné tovább képezni magát karriercéljai elérésének érdekében, több lehetőség közül választhat. 

A legkézenfekvőbb, hogy idegennyelv-tudását fejleszti valaki, mivel a cégek általában elvárják, vagy legalábbis előnyben részesítik az egy vagy két idegen nyelvet beszélő kollégákat. Egy angol nyelvtanfolyam lehet a leggyorsabb út a sikerhez, hiszen a legtöbb vállalat számára ez a nemzetközi kommunikáció nyelve.

Szakmai továbbképzések terén bőséges a választék, érdemes minden évben egy-két rövidebb, akár online képzésen részt venni, hogy a szakmánk újdonságairól tudomást szerezzünk. Ha pedig egy új terület felé szeretnénk nyitni, ez a legjobb módja, hogy megítéljük, érdekel-e minket a téma, és elinduljunk az áhított pozíció megszerzésének útján.

A hosszabb, több hetes vagy akár éves képzések csak az igazán komoly célokat kitűző embereknek javasoltak munka mellett, amikor is egy új szakmát, új fokozatot szeretne elérni valaki a részletes tanulmányok által.