DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Készül a megoldás a digitális kompetencia hiányának problémájára

Milyen álláslehetőségek, ideiglenes megoldások vannak azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő digitális kompetenciával?

Hol és hogyan tud majd felzárkózni az, akinek eddigi élete során nem volt alkalma belerázódni az online munkavégzésbe? Magyarországon többen szenvednek azzal a problémával, hogy nem találnak megfelelő munkalehetőséget, mivel elvárt az alapfokú számítógépes ismeret. Azonban, sokan nem ismerik a munkavégzéshez szükséges eszközöket, programokat, így több állástól is elesnek. A Learning Innovation részt vett a 2020. november 14-15-ig tartó konferencián, amely a digitális kompetenciák és kompetenciafejlesztés témában került megrendezésre. Hat európai országból érkeztek partnerek, hogy kifejlesszenek egy megoldást erre a problémára.

Így jött létre a DELSA, ami az alacsony digitális kompetenciák és készségek problémájára kíván megoldást nyújtani és közvetlen, konkrét képzést és oktatási forrásokat kifejleszteni az alacsony képzettségű felnőttek digitális képességeinek fejlesztése érdekében.