DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Kirándulóhely az egész családnak

Többször előfordul, hogy családdal és barátokkal indulunk túrázni a hegyekbe, de ilyenkor gondot tud jelenteni az, hogy a többféle életkorú gyerekekhez, idősebb családtagokhoz is alkalmazkodni kell. Olyan túraútvonalat kell ilyenkor választanunk, amit mindenki könnyűszerrel teljesíteni tud, mégsem unalmas. 

Ilyenkor egyik kedvenc helyünk ahová visszajárunk minden évben a Dobogókő környéki túraútvonalak. Itt számos lehetőség közül választhatunk, a Thirring-körút egy 2 km-es könnyű ösvény, míg vannak itt komolyabb kéktúra terepek is, ha valakinek még a nap második felében igénye van egy erősebb túrára is. A Dobogó-kői kilátóból csodás panoráma nyílik a Dunára és Dömösre.

Mivel a fényszennyezés itt alacsony, az éjszakák itt alkalmasak csillaglesre. Érdemes tehát itt is éjszakázni és figyelni a csodás égboltot, hátha elkapunk egy-egy hullócsillagot. Mi az itt található Kincs Apartman szállásra szoktunk menni, mert a kisgyerekesek alhatnak a hagyományos apartman épületben, de a nagyobb gyerekekkel kalandos kipróbálni a kényelmes jurta szállást. Az udvaron játszótér és fatüzelésű dézsafürdő teszi kompletté ezt a szállást, amit bártan ajánlok kipróbálásra.