DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Könyvajánló a két ünnep közötti időszakra

Közeledik a karácsony, ami előtt biztosan még mindenki megpróbál mindent kihozni a munkájából, végezni minden feladattal, beszerezni az összes ajándékot, feldíszíteni a házat, csomagolni, főzni és sütni… azonban amikor ezekkel elkészülünk, jöhet a lelassulás.

Minőségi időt tölthetünk a szeretteinkkel, végre kikapcsolhatunk és pihenhetünk kicsit, figyelhetünk magunkra. Jó ötlet lehet ilyenkor egy izgalmas könyvet választani, például a Kubrick-akció című regény. A történet 1977 nyarán játszódik. A manhattani pornómozi gépészeként dolgozó Mike Hirsch egy este titokzatos csomagot talál az ajtaja előtt. A doboz egy szerkezetet rejt, amellyel Mike képes lesz a gondolatait közvetlenül a filmszalagra másolni. Bár a film- és költészetrajongó mozigépész már rég lemondott rendezői álmairól, egy avantgárd filmmúzeumban dolgozó barátjával titkos vállalkozásba kezdenek.

New Yorkot hamarosan nemcsak a szokatlan kánikula és a Csillagok háborúja fogja lázban tartani, hanem a semmiből felbukkant különös mozifilmek is.