DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Legfontosabb támogató szolgáltatások már KKV-knek is

Már egy kisvállalkozás számára is nagy terhet tud jelenteni, ha házon belül, magának kell megoldani a HR tevékenységeket. Eljön az a pillanat, amikor ezen a területen is megfontolandó, hogy kiszervezésre kerüljön néhány feladat. Ilyen témakörök lehetnek a bérszámfejtés és adóügyek, illetve a toborzás és kiválasztás. 

Előbbi területen a legtöbb könyvelő cég rendelkezik olyan szolgáltatással is, hogy elvégzik a bérszámfejtéssel és adóelőlegek intézésével kapcsolatos teendőket. Így a vállalkozásnak könnyű dolga van, ha megfelelő könyvelővel már rendelkezik, csak egy újabb feladatkört ad hozzá a megbízáshoz.

A második téma azonban már egy másik szakterület, ebben lehetnek segítségére a munkaerő közvetitő cégek. Legáltalánosabb megoldás, hogy egy HR szolgáltatót bíz meg a vállalkozás, aki a nyitott pozíciókra a megbeszélt szempontok szerint hirdet, keres és előszűri a jelentkezőket. Egy komolyabb szint már az, amikor a HR szolgáltatóval együtt történik meg a munkaerő tervezése, egy közép vagy hosszú távú munkaerő terv kidolgozása az üzleti stratégia mentén.