DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Megfelelő alapok az interjúhoz

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan lehet legjobban felkészülni az állásinterjúra, és sokan igyekeznek alapos kutatással utánanézni, milyen furfangos kérdésekre számíthat egy jelentkező bizonyos munkahelyeken. Én mégis azt mondom, hogy inkább az alap kérdésekből készüljünk fel megfelelően, ez pedig adhat egy olyan magabiztosságot, amivel jól tudjuk venni a többi esetleges akadályt is.

Az alapvető állásinterju kérdések azok, melyek szinte biztos, hogy elhangzanak majd, de mégis előfordul, hogy egy jelentkező nem tud az elvárásoknak megfelelően válaszolni rá. Ilyenek: 

  • Meséljen egy kicsit magáról! Mutassa be a hátterét! Ezek elsősorban a szakmai életutat és eredményeket hivatottak felderíteni, tehát nem érdemes az iskolai barátokról és a hobbikról beszélni az elején. Alapvető, hogy a beadott önéletrajznak megfelelő adatokat és tényeket támasszuk alá szóban is. 
  • Hogyan jellemezné Önt egy barátja? Mik a legnagyobb erősségei, gyengeségei? Itt konkrét jó tulajdonságainkat említsük meg, melyeket példákkal alá is támasztunk, hogy igazoljuk, nem csak sablonos szöveggel példálózunk.