DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Mi az, ami nem hiányozhat a kisérőlevélből?

A kísérőlevél egy kiváló lehetőség arra, hogy megragadd a figyelmet és bemutasd magad egy álláshirdetésre reagálva, kifejezd érdeklődésedet és kiemeld, miért Te lennél a tökéletes választás az adott pozícióra. 

Először is kezdj azzal, hogy bemutatkozol és elmondod, hogyan találtál rá a pozícióra. Ha tudod, név szerint említsd meg a címzettet, ez további személyes hangulatot teremt.

Fejezd ki érdeklődésedet a vállalat és a pozíció iránt. Hangsúlyozd, miért érzed, hogy a vállalat és te tökéletesen passzoltok egymáshoz, és miben látsz kihívást és motivációt a pozícióban.

Emeld ki a releváns szakmai tapasztalataidat és képességeidet, amelyek kapcsolódnak a pozícióhoz. Ne ismételj meg mindent a CV-ből, inkább emelj ki néhány kulcsfontosságú dolgot, amelyek kiemelnek a tömegből.

Oszd meg konkrét eredményeidet és teljesítményedet, amelyeket elértél korábbi munkahelyeken. Például, ha javítottad az értékesítési eredményeket vagy hatékonyabbá tetted a folyamatokat, említsd meg ezeket.

Végül köszönd meg az időt és az érdeklődést, és fejezd ki, hogy mennyire várod a lehetőséget, hogy személyesen találkozz a további lépések során.

Ne felejtsd el aláírni a kísérőlevelet a neveddel és a kapcsolatfelvételi információiddal.