DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Mi az integrált településfejlesztési stratégia és mit tartalmaz ez a dokumentum?

Az integrált településfejlesztési stratégia (ITS) olyan dokumentum, amely tartalmazza egy város vagy község elkövetkező néhány évre szóló fejlesztési elképzeléseit, terveit. Az időtáv összhangban van az uniós fejlesztési ciklusokkal is. 

Az ITS kijelöli azokat a fejlesztési célokat, ahol a települési önkormányzat vezető és kezdeményező szerepet vállal, továbbá bemutatja az önkormányzat tervezett intézkedéseit és a fejlesztési helyszíneket. Az ITS feladata meghatározni a fejlesztési irányokat, és megtalálni az egyensúlyt és a fontossági sorrendet a különböző igények között. Az ITS középpontjában a városlakók állnak, akik számára modern, élhető, tiszta városi környezet kialakítása a cél.

Gyakran kerül sor igényfelmérésre, lakossági fórumokra is, hogy a stratégiát kidolgozó szakemberek megismerjék a városlakók igényeit, és ehhez igazítsák a fejlesztéseket. Gyakran civil szervezetek bevonására is sor kerül, akiknek nagyon hasznos és építő ötleteik lehetnek, amelyek értékesek az önkormányzat számára.