DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Miért érdemes felhőket használni?

Manapság már alig találni olyan embert, aki ne tárolná az adatait és dokumentumait felhőkben. De miért is érdemes itt tárolnod ezeket a dolgokat, amelyek épségét biztonságban akarod tudni, de nem szeretnéd, hogy rossz kezekbe kerüljön?

A szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy bárhonnan el tudod érni a feltöltött anyagokat az egész világon, csupán internetre van szükséged hozzá. Ezen kívül előnye, hogy nem vesznek el a feltöltött anyagok, nem foglalják a helyet a számítógépeden, telefonodon.

A Google Drive kezelése kifejezetten egyszerű, a dokumentumaid közül kiválasztod azt a fájlt, vagy mappát, amit meg szeretnél osztani, az egered jobb gombjával rákattintasz, ekkor egy hosszú listát kapsz arról, milyen lehetőségeid vannak Kattints a Megosztás szóra, ami mellett egy ember és egy + jel van. Ekkor megjelenik egy kép, ahol van egy üres sor, amit lent látsz. Ha egy barátod veled osztott meg például egy filmet, akkor az email címedre kapsz egy üzenetet, arról, hogy megosztották veled a filmet, illetve, hogy milyen üzenetet írt a barátod mellé. Az üzenetben van egy Megnyitás gomb, arra kattintva egyből meg tudod nyitni a filmet.