DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Milyen kilátásai vannak a belföldi turizmusnak?

Ez a kérdés merül fel minden szakemberben és fejlesztőben, aki érdekelt a szektorban és a közeljövőben tervez új projekteket indítani. Hiszen a gazdasági bizonytalanság miatti keresletcsökkenés ezt az iparágat is elérheti.

Zsuffa Ákos turizmus szakértő szerint ennek ellenére a belföldi turizmus fejlődése a jövőben is folytatódhat, hiszen az emberek utazási vágya töretlennek tűnik. A szakember közvetlenül is érdekelt a szektor fejlődésében. Az általa megálmodott élménypark Pécs mellett, Pogány településen található, ami a környék legnagyobb turisztikai beruházása, amely pár évvel ezelőtt készült el. A projekt keretében egy 23 hektáros élménypark, négycsillagos szálloda és konferenciaközpont valósult meg. Ez a fejlesztés is mutatja, hogy a szakember hisz a vidéki turizmus további bővülésében, mert szerinte az emberek továbbra is nyitottak az új élményekre, és szívesen fedeznek fel új úticélokat. 

Összefoglalva tehát úgy tűnik, hogy a hazai turizmus a jövőben is nagy lehetőségek előtt áll, hiszen az emberek imádnak utazni, és a lehetőségük is megvan rá, hiszen végre nincsenek lezárások.