DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Mit tegyünk a lehangoltság ellen?

Az egyhangú téli időben olykor előfordul, hogy rosszkedvűek vagyunk, és nincs kedvünk semmihez. Ilyenkor nem szívesen mozdulunk ki otthonról, legszívesebben csak bebújnánk a takaró alá és magunk mögött hagynánk a világot.

Ezzel alapvetően nincs is semmi baj, ha ez az állapot nem tart sokáig. Ha viszont tartósnak tűnik a rosszkedv, a lehangoltság, a kedvetlenség, akkor arra már érdemes odafigyelni. Lehetséges, hogy a szervezetünk így próbál nekünk jelezni, hogy lassítanunk kellene, hogy érdemes lenne jobban odafigyelni magunkra.

A lehangoltság akár a kezdődő depresszió jele is lehet, ezért ha tartósan fennáll, érdemes rá figyelmet fordítani és kezelni. Szerencsére a természet többféle gyógynövénnyel is megajándékozott minket, amiket ilyenkor bevethetünk a közérzetünk javulása érdekében. Bizonyára sokan hallottak már az orbáncfű depresszió enyhítőt hatásáról. Az orbáncfű a gyógynövények között a leghatásosabb antidepresszánsként ismert. A citromfű és a borsmenta a gyomorban jelentkező nyugtalanság oldására használható, a  macskagyökér és a komlótoboz pedig a szívre ható feszültség oldásában segíthet.