DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Sikeres jövőépítés a szakértelem és a lehetőségek birtokában

A fenntartható urbanizáció fogalmát érdemes alaposan is körbejárni. Mit takar az urbanizáció és mit jelenthet ebben az esetben a fenntarthatóság?

Az urbanizáció, vagyis a városok fejlesztése mindig egy előre vivő, jövőbe mutató folyamat. A célok meghatározása, a tervezés és a kivitelezés egyaránt nagy tapasztalatokat és szakértelmet kíván. A manapság oly divatos fenntarthatóság pedig elsősorban az erőforrások gazdaságos és környezetkímélő felhasználását, illetve a modern zöldtechnológia alkalmazását jelenti.

Szorosan ide kapcsolódik az Európai Unió 2021-2027 közötti időszak Többéves Pénzügyi Kerete, amelyen belül újabb pályázati lehetőségek nyílhatnak meg a települések részére. A magyar viszonylatban is kimagasló szakmai tudás és tapasztalat birtokában lévő Városfejlesztés Zrt. a legmagasabb szintű támogatást nyújtja a témával foglalkozó állami, önkormányzati és egyetemi közeg részére. Az elmúlt 26 éves fennállásuk alatt számos reprezentatív munkájuk is bizonyítja a tudományos és szakmai tudás sikeres felhasználását különböző településfejlesztési tervek készítése és városfejlesztési programok kivitelezése során.