DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Sikeres karrier élethosszig tartó tanulással

Ma már egyre többen felismerik, hogy a folyamatos tanulás elengedhetetlen a karrier építéshez. Nem elég egy jól hangzó diploma vagy egy szakma megszerzése. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk, szükség van rá, hogy időről időre képezzük magunkat. Ez pedig azt jelenti, hogy bizony felnőttként is vissza kell ülnünk az iskolapadba – akár csak képletesen is, hiszen a tanfolyamok, képzések nagyrésze ma már online is elérhető, megkönnyítve így azok életét, akik munka mellett akarnak tanulni.

Az élethosszig tartó tanulás szószólói azzal érvelnek, hogy a mai gyorsan változó világban nincs az a szaktudás, amit ne kellene pár évente felfrissíteni, aktualizálni. Ezért aki karrier építésben gondolkodik, készüljön fel rá, hogy a munka mellett is tanulnia kell majd.

Ebben viszont nagy segítséget adnak a felnőttképzések, hiszen ezek munka és család mellett is elvégezhetőek, így bárki tudja vállalni, aki tanulni szeretne. A felnőttképzés tehát jó lehetőség a tanulásra azután is, hogy elvégeztük az egyetemet, főiskolát, vagy megszereztünk egy szakmát.