DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Te is leblokkolsz ha meg kell szólalnod németül?

Amikor valaki külföldre kerül, és nem beszéli tökéletesen a helyi nyelvet, könnyen érezheti, hogy elveszett a saját bőrében. Idegen nyelvű társaságban való részvételkor, ahol nem tudunk teljes mértékben bekapcsolódni a beszélgetésbe, elveszíthetjük önbizalmunkat. Azonban jó hír, hogy mindenki sikeresen átvészelte ezt a nyelvtanulási szakaszt, és ha elkötelezzük magunkat a német nyelv megtanulása mellett, nekünk is sikerülni fog!

Kívülről nézve talán abszurdnak tűnhet, de a nyelvtudás hiánya miatt hamar kényelmetlen helyzetbe kerülhetünk. Kerüljük a lehetőséget, hogy valaki kérdezzen tőlünk valamit, ha bármi problémánk van, inkább a szőnyeg alá seperjük, minthogy segítséget kérjünk idegen nyelven. Furcsa érzés, amikor elveszítjük anyanyelvünk biztonságát, amely észrevétlenül szolgál az önkifejezésünk eszközeként az élet minden helyzetében. Ezek a helyzetek rámutatnak arra, hogy alapvető fontosságú, hogy megfelelően tudjuk magunkat kifejezni, és képviselni magunkat az élet minden helyzetében.


A jó hír az, hogy rengeteg német tanfolyam közül választhatunk, amik segítik a nyelv elsajátítását és magabiztos használatát.