DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Te ismered az állásinterjú etikettet?

Az állásinterjúk fontos mérföldkövek a karrierünk építésében. Ahhoz, hogy pozitív benyomást keltsünk és növeljük az esélyeinket, fontos, hogy betartsuk az állásinterjú etikett szabályait. 

Az állásinterjúra mindig időben érkezzünk meg. Késés nem csak rossz benyomást kelt, hanem azt is sugallhatja, hogy nem vesszük komolyan a lehetőséget. Válasszunk megfelelő, professzionális öltözéket. Az első benyomás rendkívül fontos, és a megfelelő öltözék segíthet abban, hogy komolyan vegyenek bennünket.

Az állásinterjú kezdetekor adjunk egy határozott, de nem túl erős kézfogást. Ez egy fontos gesztus, amely segít megteremteni az első kapcsolatot a munkáltatóval. Az interjú során tartsunk szemkontaktust a beszélgetőpartnerrel. Ez mutatja, hogy figyelünk és érdeklődünk, valamint növeli a kommunikáció hatékonyságát.

Mindig legyünk udvariasak és tisztelettudóak az interjú során. Kerüljük a káromkodást és ne beszéljünk lekicsinylően másokról. Ügyeljünk a megfelelő testtartásra az interjú során. Üljünk egyenesen és ne takarjuk el a testünket. Ez sugallja az önbizalmat és a nyitottságot.

Az interjú után ne felejtsünk el köszönetet mondani az interjúztatóknak a lehetőségért. Ez a kis gesztus mutatja, hogy értékeljük az időt és figyelmet, amit ránk szántak.