DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Településfejlesztés átgondolt tervek alapján

A településfejlesztés egy komplex feladat, amelyben különböző szempontokat kell figyelembe venni. Hiszen nagy értékű beruházásokról van szó, amely hosszú távon meghatározza a települések arculatát, élhetőségét. Egyre gyakrabban kerül előtérbe a fenntarthatóság kérdése is, ami egyre gyakrabban foglalkoztatja a városfejlesztés szakembereit is.

A településfejlesztés főbb irányait az integrált településfejlesztési stratégia (its) írja le megfelelő részletességgel. Ezeknek a stratégiáknak a hazai megalkotásában szakmai szempontból meghatározó szerepet játszott a Városfejlesztés Zrt. vagy korábbi nevén SCET Magyarország Városfejlesztő Rt. A szervezet legfontosabb érdeme továbbá, hogy a hazai városfejlesztési gyakorlat során olyan eredményeket sikerült elérni, amelyhez hasonlót más országok, amelyek hazánkkal közel egyidőben csatlakoztak az Európai Unióhoz, nem tudtak felmutatni.

Így tehát a Városfejlesztés Zrt. szakmai tevékenységének eredményeként Közép-Európában szinte példa nélküli városfejlesztések valósultak meg hazánkban.