DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Természetes segítség a babák fogzásakor

A fogzás időszaka minden kisbaba és szülő életét megnehezíti. A legtöbb kicsi ilyenkor sokat sír, nyűgös és a pihentető alvással is problémák adódhatnak. A folyamat ráadásul „több felvonásos” hiszen nem egyszerre, hanem bizonyos időközönként bújnak elő az újabb és újabb fogacskák. Ezekben az időszakokban (is) mindenki érdeke, hogy nyugodtak maradjunk. Ma már számos tipp és praktika olvasható az interneten. 

Sokan a gyógyszeres fájdalomcsillapításra esküsznek. Ez ideig-óráig garantáltan hatásos módszer, de érthető okokból nem mindenki szeretné ezt az utat választani. Természet adta, kíméletesebb eljárások is léteznek.

Szoptatós kismamák is bártan fogyaszthatnak például citromfű teát. A citromfű hatóanyagai bizonyítottan csökkentik a stresszt és idegnyugtató hatással bírnak. A kellemes alvást levendula illóolajos párnácskával segíthetjük elő. Az ágy mellett egész éjjel párolgó aroma nyugtató és altató hatású. A babák duzzadt ínyére hűtött rágókát vagy fagyasztott zöldségdarabkák rágcsálását is szokták javasolni. Érdemes kipróbálni több módszert is, hogy kiderüljön, számunkra melyik a legalkalmasabb.