DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Tippem izomláz ellen egy fárasztó edzés után

Mivel rendszeresen sportolok, gyakran előfordul, hogy izomlázat érzek edzés után, vagy éppen fájdalmat az ízületekben a megerőltetéstől. Ilyenkor általában magnéziumot veszek be, ami segít az izomláz ellen, de komolyabb izomfájdalom, és az ízületek fájdalma esetén ez nem segít. Csak a pihentetés szokott működni, ami nem mindig megoldható, mert munkában is helyt kell állnom, és van, hogy újabb edzésre megyek pár nap után.

Nemrég rátaláltam egy olyan természetes szerre, amivel csökkenteni tudom a hasonló panaszokat. A CBD olaj edzés után ugyanis csökkenti a szövetekben a mikro gyulladást, ami az izomfájdalom leggyakoribb kiváltó oka. Fájdalomcsillapítóként is használ, mivel a szervezetben a fájdalom átviteléért felelős receptorokat blokkolja, így szedésével kevésbé érzünk fájdalmat.

Emellett természetesen a pihenés ugyanolyan fontos, egy kimerítő edzés után megfelelő mennyiségű alvással lehet jól felépülni. Sajnos azonban mostanában sokszor rosszul alszom, éjszaka felébredek és álmatlanul forgolódok. Ebben is segíthet a CBD, néhány hét elteltével tudni fogom az eredményét.