DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Városfejlesztés uniós támogatással

Hazánkban 2014-2020 közötti időszakban minden eddiginél több Európai Uniós vissza nem térítendő támogatás érkezett, amelyet számos önkormányzat sikeresen használt fel településfejlesztési elképzeléseik megvalósításához.

A támogatások sikeres felhasználásához szükség van megfelelő minőségű komplex projekt előkészítésre. Az előkészítési szakaszban az akcióterületi terv, a megvalósíthatósági tanulmány és az üzleti terv készül el, vagyis a sikeres városfejlesztési program ismérve a részletes és átfogó tervezési dokumentáció, amelyben minden fontos szempontot, hatást megvizsgálnak, így optimalizálva a források felhasználását. Hiszen a részletes tervezés eredményeképpen a támogatás a lehető legjobban használható fel, úgy, hogy az ott élők a legtöbb hasznát élvezzék a fejlesztésnek

A fejlesztéseket megelőző tanulmányok, tervek kidolgozásában a Városfejlesztés Zrt. jelentős szakmai szerepet vállalt, ugyanis hazánkban a tervdokumentáció jelentős részét a szervezet honosította meg és alkalmazta először.