DailyDorothy

Napi hírek, mindenkinek

Akár pályakezdőként is várnak csomagolókat

A webes kereskedelem virágzásával egyre több munkás kézre van szükség nemcsak a gyártó üzemekben, hanem a kereskedelmi, logisztikai központokban, raktárakban is.

Nők számára is nyitott a lehetőség, hogy akár képzettség nélkül is, betanított munkával megfelelő keresethez jussanak, de mégsem megerőltető munkával. Van, ahol már napi 4 órában foglalkoztatnak dobozoló, csomagoló, címkéző és összeszámoló feladatokra munkatársakat, ami ideális lehet akár gyerek mellett is. Diákokat is keresnek ilyen pozícióba, mivel nekik is megfelelő lehet a kevéssé megterhelő munkavégzés a tanulmányok mellett megoldható munkarendben. A csomagológép működtetését is megtanítják, illetve ha többféle gyártósor van, akkor a változatosság érdekében időközönként cserélni szokták, kit hova osztanak be. Olyan is előfordul, hogy csomagoló munka szállással együtt van meghirdetve, ha a munkavégzés helye távolabb van és helyben nincs elég dolgozó.

Egy ilyen munkakörben általában nettó 200-400 ezer forintos fizetést adnak, ez függ a tapasztalattól és a földrajzi helytől.